Njena Mudrost, Njena Krila

Njena Mudrost, Njena Krila prikazuje fotografije načinjene od strane izvanredne grupe žena iz čitave Bosne i Hercegovine koje su učestvovale u Photovoice projektu u toku ljeta 2016. Fotografije i priče koje se uz njih vežu naglašavaju iskustva ženske otpornosti i snage, te njihov doprinos pozitivnim društvenim promjenama u porodici i zajednici.

Koristeci kamere kao predmete za podsticaj na razgovor i osnaživanje, ovaj projekat je podrzao 29 žena da zabilježe i podijele svoja iskustva i vizije za pozitivne društvene promjene. Svaka fotografkinja je odabrala jednu svoju fotografiju za javnu izložbu, koja je održana u Sarajevu u augustu 2016., i za ovu web stranicu projekta. Žene su odabrale fotografije koje predstavljaju najbitniju dimenziju njihovog životnog iskustva koje žele podijeliti sa širom javnošću.

Kroz kolekciju fotografija i priča koje sačinjavaju projekat Njena Mudrost, Njena Krila nastoji se podići glas bh. Žena i pozvati akademike, praktičare, političare i članove zajednice da nauče iz mudrosti bh. Žena koja je bitna za buduće generacije a koja se tiče preživljavanja rata i doprinosa miru.

Donate